Nijhuis Financiële Dienstverlening

Particulier

Voor particulieren bieden we verschillende diensten aan. Ben je geïnteresseerd, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Hypotheken

Als je een huis wilt kopen, moet je meestal een lening afsluiten. Huizen zijn duur en het is lastig om zelf genoeg geld op te sparen om direct een huis te kunnen kopen. De meest voorkomende lening die wordt afgesloten bij het kopen van een huis is de hypotheek. Er zijn verschillende soorten hypotheken, waarbij je op verschillende momenten verschillende bedragen aan rente en aflossing betaalt. Als je rente betaalt, kun je vaak gebruikmaken van de hypotheekrenteaftrek. Ook als je reeds een eigen woning hebt en je wilt een verandering doorvoeren zoals een verbouwing of het levensbestendig maken van je hypotheek.

Onze samenwerkende partners 

Kunnen wij wat voor u betekenen?

Overlijden, AOV of WW en de hypotheek

Overlijden
Als het inkomen van de belangrijkste kostwinner wegvalt, kunnen de meeste mensen nog maar een paar maanden van hun spaargeld leven. Met name bij de betaling van de maandelijkse lasten hebben ze daarna hulp nodig. Met een overlijdensrisicoverzekering kan men dit voorkomen, omdat met de uitkering de maandelijkse lasten verlaagd kunnen worden.

AOV
Bij het afsluiten van een hypotheek is het bijna vanzelfsprekend om een overlijdensrisicoverzekering te nemen. Maar tegelijkertijd accepteert 4 van de 5 mensen het risico op arbeidsongeschiktheid. Het doel is dat iedereen die een hypotheek afsluit, zichzelf niet alleen verzekert voor overlijden maar ook voor arbeidsongeschiktheid. Dat is een risico dat wat ons betreft niet meer genomen hoeft te worden. 

Blijven wonen, ook als het tegenzit

Goed hypotheekadvies is geen eenrichtingverkeer, het is dynamisch. Samen wisselen we informatie uit, wegen risico’s af en komen samen tot het einddoel: bescherming van het financiële fundament onder de koopwoning. Helaas blijkt deze bescherming in de praktijk vaak onvoldoende geregeld. Maar liefst 40% van de gedwongen woningverkopen wordt veroorzaakt door de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid.

WW
Ook het risico van werkloosheid is te verzekeren. Hier wordt gezien de huidige arbeidsmarkt weinig tot geen gebruik van gemaakt. Daarnaast is de dekking beperkt en de premie relatief hoog.

Onze samenwerkende partners 

Kunnen wij wat voor u betekenen?

Vermogen opbouwen voor later

Daar focussen we ons op: beleggen én sparen voor later. Bijvoorbeeld voor een aanvullend pensioen, maar denk ook aan het aflossen van de hypotheek, de studie van een kind of gewoon vrij beleggen en sparen, zonder doel, waarbij je later wel ziet wat je met dat geld doet.

Onze samenwerkende partners 

Kunnen wij wat voor u betekenen?

Belastingaangifte

Heb je moeite met het invullen van je belastingformulier? Wij zijn gecertificeerd belastingconsulent en geven antwoord op uw vragen over inkomstenbelasting, toeslagen, omzetbelasting, alsook erf- en schenkbelasting. Belastingwetten wijzigen constant. Als je er zeker van wilt zijn dat je niet te veel belasting betaalt, kun je het invullen van de aangifte aan ons overlaten.

Onze samenwerkende partners 

Kunnen wij wat voor u betekenen?