Nijhuis Financiële Dienstverlening

Financiële dienstverlening

Met het antwoord op vragen over Hypotheken, Banksparen, Lijfrentes of overige aanvullende Pensioenvoorzieningen.

Direct contact opnemen

Financiële dienstverlening

Financieel advies;

Voor een hypotheek met bijbehorende voorzieningen. Denk hierbij aan een Overlijdensrisicoverzekering, deze geeft in geval van overlijden zekerheid dat een nabestaande de woning niet per direct hoeft te verkopen. Of een maandlastenverzekering die een deel van het inkomen opvangt bij arbeidsongeschiktheid of werkeloosheid. Ook een aanvullende pensioenvoorziening kan deel uitmaken van een financieel advies.

Hypotheek

Als je een huis wilt kopen, moet je meestal een lening afsluiten. Huizen zijn duur en het is lastig om zelf genoeg geld op te sparen om direct een huis te kunnen kopen. De meest voorkomende lening die wordt afgesloten bij het kopen van een huis is de hypotheek. Er zijn verschillende soorten hypotheken, waarbij je op verschillende momenten verschillende bedragen aan rente en aflossing betaalt. Als je rente betaalt, kun je vaak gebruikmaken van de hypotheekrenteaftrek. Ook als je reeds een eigen woning hebt en je wilt een verandering doorvoeren zoals een verbouwing of het levensbestendig maken van je hypotheek.

Wat is een hypotheek?

Een hypotheek is een vorm van een lening die vooral wordt gebruikt bij de aankoop van huizen. Bij een hypotheeklening is er sprake van een onderpand. Als je een huis koopt met een hypotheek, wordt dit huis het onderpand van de hypotheek. Een hypotheek kun je afsluiten bij een geldverstrekker zoals een bank-pensioenfonds-je ouders of een andere erkende instelling. In dit artikel gebruiken we het woord bank als we een geldverstrekker bedoelen.

In het geval dat je je hypotheek niet terug kunt betalen, krijgt de bank, waarbij je de hypotheek hebt afgesloten, je huis. De bank kan dan het huis verkopen, zodat het uitgeleende geld alsnog terugkomt. Met andere woorden: de bank is de werkelijke eigenaar van het huis, totdat de hypotheek volledig is afbetaald. Vanwege de hoge bedragen van een hypotheek is de looptijd ervan vaak erg lang, bijvoorbeeld 30 jaar. 

Een hypotheek wordt meestal afgesloten bij een bank of pensioenfonds. Als jij een hypotheek afsluit bij de bank en daarmee geld leent, ben je de hypotheekgever. Als lener geef je het onderpand als het ware aan de geldverstrekker. De geldverstrekker die jou het geld uitleent is de hypotheeknemer. Als een geldverstrekker geld uitleent in de vorm van een hypothecaire lening neemt de geldverstrekker het onderpand aan.

Aanvullende Oudedagsvoorziening

Een aanvullende oudedagsvoorziening zorgt ervoor dat je op de pensioendatum extra inkomen hebt bovenop de AOW en/of je pensioen. Een aanvullende oudedagsvoorziening kun je afsluiten in de vorm van Banksparen of een Lijfrenteverzekering.

Wij zijn aangesloten bij de SEH/SEF.
Deze organisatie verplicht ons om de actuele kennis op een hoog peil te houden.

Bij ons ontvangt u een deskundig, persoonlijk advies.

Gerard Nijhuis
Erkend Financieel Adviseur